Rode wijnvlekken

Het is bekend dat rode wijnvlekken lastig te verwijderen zijn. Hoewel talrijke traditionele tips bestaan, verwijdert Vanish vlekkenverwijderaar alle rode wijnvlekken gemakkelijk uit je goed. Laat dus het morsen van rode wijn niet meer je avond verpesten, maar gebruik de Vanish Oxi Action Carpet Spray om vlekken in je tapijt te verwijderen. Lees verder om een aantal handige tips te leren die je kunnen helpen bij het bestrijden van rode wijnvlekken.  

Eenvoudige tips

Wanneer er een glas of een fles rode wijn wordt gemorst op je tapijt, is het aan te raden om eerst de wijnvlek te deppen met een vochtige spons of doek. Hierdoor kan je al de meeste wijn absorberen en hoef je later minder te schrobben. Om te voorkomen dat de vlek opdroogt en intrekt, kan je een beetje water over de vlek gieten zodat de wijn verdund. Daarna moet je doorgaan met deppen om de vlek verder te behandelen. Waarschijnlijk zal het niet lukken om de vlek volledig weg te krijgen, daarom volgt hieronder de échte oplossing.

Vlekkenverwijderaar

Met de Vanish Oxi Action Carpet Spray haal je de vlekken heel gemakkelijk uit je tapijt. Test het uiteraard wel even op een verborgen plekje zodat je zeker bent dat de kleur van je tapijt niet aangetast wordt. Wanneer het opgedroogd is en je geen kleurverschil ziet, kan je met de Vanish Oxi Action Carpet Spray op de vlek zelf aan de slag. Spuit en wrijf het voorzichtig in met een vochtige doek. Laat het gedurende vijf minuten intrekken en ga er daarna met de stofzuiger overheen. Herhaal het hele proces totdat je tapijt - letterlijk - vlekkeloos is.  

Geen Vanish!

Als je geen Vanish bij de hand hebt, geen zorgen! Zelfs als de vlek is opgedroogd kan je de vorige stappen nog toepassen. Om de vlek volledig te verwijderen kan je het beste wel meteen zout over de vlek strooien. Dep het daarna nog af met vochtig keukenpapier. Dit zal het risico dat de vlek er permanent intrekt verminderen. Om de klus te klaren heb je uiteindelijk wel nog Vanish nodig.