Vloerkleed vs. tapijt

Het valt niet te ontkennen dat een dik tapijt voorziet van warmte en comfort, maar soms - en dan vooral in warmere landen - is tapijt niet erg praktisch. Daarentegen zijn er weinig dingen die een kamer er chiquer en gestileerder uit kunnen laten zien, dan de combinatie van parket of een getegelde vloer met een mooi vloerkleed. Zowel vloerkleed als tapijt hebben hun eigen problemen wanneer het aankomt op vlekken verwijderen. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen voor beide. Lees hieronder hoe je vlekken uit je tapijt of vloerkleed kan verwijderen.

Tapijt

De eerste stap in het omgaan met vlekken op je tapijt, is vaak het ontdekken van deze vlekken. Zeker wanneer het tapijt hoogpolig is. Het is belangrijk dat je je tapijt regelmatig checkt, zodat het steeds gemakkelijker wordt om nieuwe vlekken te zien. Wanneer je huisdieren hebt, is het aan te raden om minstens één keer per week te stofzuigen.

Wanneer je een vlek in je tapijt ontdekt is het belangrijk om zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Dit zijn de eenvoudige stappen die je dient te volgen:

  • Probeer allereerst zo veel mogelijk van wat de vlek heeft veroorzaakt te verwijderen. Hierna maak je de vlek nat met een vochtige doek of een wegwerpdoekje (zonder alcohol om zo de kleur te behouden). Zo zorg je ervoor dat de vlek niet verder in de vezels trekt.
  • Hierna gebruik je een spray zoals Vanish Oxi Action Carpet Spray. Breng de spray aan op het geïnfecteerde gebied en laat het een aantal minuten intrekken. Hierna reinig je het tapijt zoals je altijd doet.

Vloerkleden                                     

Bij vloerkleden komen eigenlijk dezelfde zaken aan de orde als bij een tapijt. Ook hier is het verstandig om je vloerkleed regelmatig te checken, zodat je zo snel mogelijk nieuwe vlekken ontdekt. Een voordeel van sommige vloerkleden is dat ze klein kunnen zijn, waardoor je ze volledig kan onderdompelen in een oplossing van Vanish Oxi Action Poeder en water. Na een tiental minuten weken haal je het vloerkleed uit de oplossing en schrob je het met een zachte borstel. De vlek zou dan als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen.


Maak je geen zorgen wanneer het vloerkleed te groot is om ondergedompeld te worden. Laat het vloerkleed plat op de vloer liggen en behandel het op dezelfde manier als hier boven is beschreven voor tapijt.

Vervolg stappen

Sommige voedingsmiddelen en stoffen kunnen naast een vlek ook een onaangename geur achter laten. Dit komt doordat de kleine deeltjes zich vasthechten aan de vezels van de stof, ook al is de vlek niet langer zichtbaar. Dit kan je herstellen door het gebied te bestrooien met Vanish PowerPowder. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken zodat het poeder de deeltjes kan absorberen. Hierna stofzuig je het gebied om zo al het poeder en de vieze geur te verwijderen!

Dus of je nu een vloerkleed of vloerbedekking hebt. Je hoeft je dankzij Vanish geen zorgen meer te maken bij het verwijderen van moeilijke vlekken.