De voordelen van tapijten en vast tapijt

Elk land heeft zo zijn eigen typische stijl van vloerbekleding. In warmere landen vind je eerder tegels of vloeren uit hardhout, maar als de temperaturen wat lager uitvallen, dan worden huizen veelal met tapijten of vast tapijt ingericht. Maar waarom is dat zo? Wat zijn de voordelen van tapijt? Je komt er meer over te weten in dit artikel en pikt links en rechts nog een tip mee om vlekken uit tapijt te verwijderen.

Een plezier voor het oog

Een mooi tapijt maakt een kamer tot een geheel. Of ze nu geknoopt is of geweven of zelfs verfraaid met borduursels, tapijten worden steeds vervaardigd met een gevoel voor schoonheid in gedachte. Een tapijt met een breed kleurenpalet brengt licht en leven in een kamer. Een decoratief tapijt kan een aanvulling vormen bij het meubilair of zelfs helemaal de show stelen met een ongewone tint.

Isolerend

Harde vloeren zijn praktisch, vooral als het aan komt op vlekken verwijderen! Toch missen zij de eigenschap om de ruimte te isoleren. Als je harde vloeren in huis hebt, dan voorziet tapijt je kamer van extra lagen en dat zullen je tenen ook op prijs stellen! Doordat vezels van nature samen verstrengeld zitten, wordt warmte 's winters vastgehouden en wordt 's zomers de binnentemperatuur lager gehouden. Dat maakt tapijt populair in een kouder klimaat.

Geluidsisolatie

Met harde vloeren in huis helpt een tapijt om het galmende geluid te dempen. Loop je wel eens met harde zolen door een lege kamer? Het volume kan je verlagen door een tapijt te leggen en deze extra laag zorgt er niet alleen voor dat je stappen zachter klinken, iedereen in de kamer of het appartement onder jou zal minder last hebben van het lawaai.

Warme voeten

Een laatste kleine tip, want harde vloeren zijn zelden warm, behalve dan met vloerverwarming! Tapijt houdt niet alleen je voeten op temperatuur, het zorgt ook voor dat lekker zachte gevoel. En als er kinderen in huis zijn, dan is tapijt ook best veiliger bij een valpartij. Natuurlijk komen er met kinderen in huis onvermijdelijk vlekken op het tapijt. Kijk dus even hieronder hoe je vlekken behandelt.

Vlekken in tapijt

Afhankelijk van de vlek, kan je op verschillende manieren ingrijpen om ze te verwijderen. Gewoonlijk raadt Vanish allereerst aan om alle vloeibare vlekken op te deppen met een doek of keukenpapier, zodat alle resterende vocht wordt opgezogen en wordt voorkomen dat de vlek uitbreidt. Afhankelijk van de grootte van de vlek - een groot oppervlak tegenover een vlekje schoonmaken - is het belangrijk om het juiste Vanish-product voor het werkje te kiezen. Of je nu kiest voor Powerfoam, PowderPowder of PowerShot, voor elke vlek heb je het juiste instrument nodig om ze te reinigen. Neem een kijkje op de webpagina met de Vanish Vlekkengids om te beslissen waar je het beste mee bent.