Een huisdier zindelijk maken

Huisdieren kunnen een extra familielid zijn. Ze zorgen voor vreugde (en haren..) in huis, doordat ze je gezelschap houden bij je activiteiten, omdat ze je aanzetten tot een wandeling maken of omdat ze bij jou willen zijn en erg blij zijn wanneer je thuiskomt. Maar wacht, vooraleer je naar buiten snelt om allerlei huisdiertjes in huis te halen, moet je nog enkele zaken overwegen. Dieren veroorzaken vaak vuiligheid omdat ze door de modder lopen, etensresten laten vallen of (per ongeluk) hun behoeftes binnenshuis doen. Ook katten - en hondenhaar is een noodzakelijk kwaad. Je zult dus je huisdier moeten opvoeden, en bereid zijn viezigheid die het maakt steeds op te kuisen. Als je een huisdier hebt, zal het wellicht vaak gebeuren dat je viezigheid en vlekken zal moeten verwijderen.

Zindelijkheidstraining

Wanneer je je puppy zindelijk maakt is het ontzettend belangrijk om consequent tewerk te gaan en ook het goede gedrag dat ze vertonen te belonen. Denk natuurlijk ook om je vloer en tapijt te beschermen in geval van ongelukjes. Bedek hiervoor de vloer met krantenpapier, of gebruik oude handdoeken omdat deze makkelijk vocht absorberen. Hanteer een vaste routine bij de zindelijkheidstraining van je puppy. Omdat puppy's minder controle hebben over hun blaas en stoelgang moet je ervoor zorgen dat je ze voldoende mee naar buiten neemt. Je kunt ook opmerken wanneer je puppy zijn behoefte moet doen omdat het dan waggelend zal lopen, onrustig heen en weer rennen of aan de deur zal krabben en janken. Naarmate je hond opgroeit, zal je het aantal keren dat je het naar buiten neemt afbouwen. Wij raden aan om de hond uiteindelijk een drietal keer uit te laten: 's ochtends, 's middags en 's avonds. Als je hond dan toch per ongeluk binnenshuis zijn behoefte doet, moet je niet boos worden. Als je hond dan wél goed gedrag vertoont door zijn behoefte buiten te doen, moet je hem zeker belonen met een traktatie of met extra aandacht. Vergeet niet dat alle ongelukjes van je hond binnenshuis aangepakt kunnen worden met Vanish, dus maak je over eventuele vlekken zeker geen zorgen.

In vergelijking met honden, is het veel gemakkelijker honden zindelijk te maken. Wat je nodig hebt is een kattenbak en kattenbakvulling, die je zowel in gespecialiseerde dierenzaken vindt als grote supermarkten. Voor jonge katjes koop je best een kattenbak waarvan de rand niet te hoog is, zodat ze zonder teveel hinder in en uit de kattenbak kunnen springen. Katten zijn vaak reeds van jongs af aan zindelijk omdat ze het gedrag van hun moeder kopiëren, die op haar beurt de kattenbak dagelijks gebruikt. Plaats je kattenbak op een plek in huis waar het weg is van eten en water. Plaats je kat in de kattenbak zodra je een goede plek gevonden hebt. De kans bestaat dat hij ongeïnteresseerd zal wegrennen, maar hij zal de plek goed onthouden. Ook bij katten dien je niet kwaad te worden wanneer ze binnenshuis hun behoefte doen. Als je dit opmerkt, plaats je kat dan meteen in de kattenbak, zodat hij kan leren waar de kattenbak voor dient. Maak je je dan zorgen om de viezigheid? De oplossing is…

Vanish de vlekverwijderaar!

Elke tapijtvlek kan op verschillende manieren behandeld worden, maar de meest effectieve oplossing voor urinevlekken van je huisdier, is Vanish Oxi Action Tapijt. Deze spray helpt bij het verwijderen van vaste of vloeibare restanten op je tapijt. Test het product eerst op een klein oppervlak, om je te verzekeren dat het de stof niet aantast. Als dit niet zo is, spuit dan Vanish Oxi Action Tapijt op de vlek en wrijf zachtjes in. Laat de oplossing ongeveer vijf minuten inwerken en veeg het dan weg. De spray verwijdert niet alleen de hardnekkige vlekken die uw huisdier veroorzaakt, maar het neemt ook de vieze geurtjes weg en zorgt ervoor dat uw huisdier zijn behoefte niet nogmaals op deze plek zal doen - een extra voordeel.