Een race tegen de klok! Last-minute vlekken verwijderen

Stel, je staat op het punt om je huis te verlaten, maar verdorie, je ziet plots dat je een wijnvlek, etensrest of make-upvlek op je kleding hebt. Wat nu? Vanish kan je gelukkig super snel helpen met de speciale vlekkenverwijdertechnologie. Met onze tips kunnen we je helpen een vlek te minimaliseren of zelfs volledig te verwijderen. Een race tegen de klok, maar zonder al te veel gedoe!

Dep weg

De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is dat je altijd moet voorkomen dat je een vlek in de stof wrijft. Oefen alvast een keer met vochtig keukenpapier of een vochtige theedoek. Dep met de theedoek en trek weg van de stof. Met deze techniek onttrek je de vlek van de stof en voorkom je dat de vlek zich verder verspreidt. Onthoudt dit wanneer je een vlek ontdekt en zorg er altijd voor dat je een pakje tissues bij de hand hebt. Ze zijn er niet alleen voor je neus!

Denk na over de vlek

Verschillende vlekken doen verschillende dingen. Bijvoorbeeld, bloedvlekken of een tomatensausvlek moeten met koud water worden uitgespoeld. Terwijl vele andere vlekken juist om warm water vragen. Vlekken die al wat langer hebben kunnen inwerken, kan je het beste laten weken in een oplossing van Vanish Oxi Action Gold Poeder. Voor een kleine etensvlek kan je ook wat van de oplossing direct op de vlek aanbrengen. Bekijk voor elke vlek onze vlekkengids omdat iedere vlek om een andere aanpak vraagt.

Gebruik Vanish

Zie vlekken verdwijnen in slechts 30 seconden met Vanish Oxi Action Gold. Los ¼ schep op in ¾ water en giet de oplossing daarna op de vlek. Tot slot wrijf je de oplossing in de vlek. Laat dit 5 minuten intrekken en was het kledingstuk hierna met warm water. Hiermee zou je de vlek verwijderd moeten hebben. Herhaal het proces indien nodig.

En droog

Wanneer je een natte vlek op je kleding hebt, is het belangrijk die snel te drogen. Dit kan met je haardroger, maar als je meer tijd hebt, kan je het kledingstuk ook even over de verwarming hangen. Geef het gebied 15 minuten om op te drogen terwijl jij even pauze neemt na al het harde werk. We stellen voor dat je even een kopje thee drinkt, maar pas op dat je niet knoeit!