De kleur Groen

In deze tijd is het belangrijk om groen te denken, maar we beperken die wel tot milieuvriendelijkheid. Geen vlekken op je jurk of op de schooluniformen van je kinderen! We hebben een gids samengesteld om die hardnekkige, groene vlekken uit je kleding te krijgen.

Er zijn twee daders voor groene vlekken: eten en gras. Groene pigmenten zijn het moeilijkst los te weken, omdat groente- en grasvlekken veroorzaakt worden door organische samenstellingen die in de vezels trekken. Ondanks de moeilijkheidsgraad die gepaard gaat met het verwijderen van deze vlekken, is het vooral belangrijk niet in paniek te slaan. Vermijd het gebruik van ammoniak, ontvetter en alkaline wasmiddelen, omdat die producten in dit soort vlekken kruipen. Er zijn eenvoudigere processen die elk spoor van eten of gras verwijderen zonder je kleding schade te berokkenen.

Reinigingsproces

Hoe sneller je de vlek aanpakt, hoe groter de kans is om de vlek volledig te verwijderen. Wanneer het een gras- of vetvrije vlek betreft, is het aan te raden om je kleding te spoelen met koud water, zodat de vlek niet dieper doordringt. Wanneer de zone doorweekt is, kan je de vlek aanpakken. Er zijn weliswaar verschillende procedures om te volgen, afhankelijk van de kleur van het materiaal:

Witte Was

De beste oplossing voor witte kleding is een gespecialiseerd product zoals Vanish Oxi-Action Crystal White. Wrijf het in de grasachtige zone en laat het tot 6 uur weken (bekijk de handleiding van de fabrikant). Wanneer de tijd verstreken is, was je je kleding met een schep Vanish en geniet achteraf van een onberispelijk resultaat.

Gekleurde Was

Om vlekken uit je gekleurde was te verwijderen, moet je een gelijksoortig proces volgen als voor je witte was. Maak een oplossing van Vanish Oxi Action poeder of gel met warm water. Wrijf het in de groene vlek en laat het 15 tot 20 minuten weken alvorens het te wassen. Het is heel belangrijk om geen bleekmiddel te gebruiken op je gekleurde was.

Dat is je simpele oplossing voor de aanpak van vlekken. Of de vlekken nu afkomstig zijn van je avondeten of van een tackle op de voetbal. Groene vlekken kunnen nogal levendig zijn, maar wees niet bang met Vanish tot jouw beschikking.