Heerlijke BBQ-gerechten en de vlekken die hiermee gepaard gaan

De barbecue aanzetten voor een etentje met vrienden of familie is altijd een garantie voor gezelligheid -  maar ook voor vlekken! In dit artikel zetten we de beste BBQ-gerechten op een rijtje en delen we onze tips voor het verwijderen van de hardnekkigste vlekken.

Voorbereidingen voor de BBQ

Met zoveel om te regelen op de dag zelf, is het handig om van tevoren alvast wat voorbereidingen te treffen. Hier zijn drie tips om de perfecte barbecue te organiseren:

  • Denk aan de bijgerechten

Bereid wat koude bijgerechten voor zoals aardappelsalade of koolsla. Zorg ook dat er genoeg stokbrood is en verschillende soorten sauzen, zoals ketchup, mayonaise en mosterd. Maar verbaas je niet als deze sauzen op andere plekken terechtkomen dan op het bord!

  • Vergeet de vegetariërs niet

Het is een goed idee om voordat je boodschappen doet aan je gasten te vragen of ze vegetariër zijn en of er dingen zijn die ze niet eten. Zo zorg je ervoor dat er genoeg lekkers is voor iedereen.

  • Zet de BBQ van tevoren aan

Als je vrienden of familie uitnodigt voor een etentje, zullen zij verwachten dat de heerlijke geuren hen al tegemoet komen zodra ze je huis binnenlopen. Hoewel je niet perse van tevoren hoeft te beginnen met koken, kan het wel een goed idee zijn de BBQ van tevoren alvast aan te zetten, zodat deze de juiste temperatuur heeft wanneer je gasten arriveren.

Gerechten

Kruiden zijn de sleutel tot lekker eten! Met een simpele marinade van olie en kruiden kun je je eten een extraatje geven.

Er zijn geen regels met betrekking tot het menu. Van vlees tot vis tot brood, groente en fruit - alles kan. Let wel op, want al deze ingrediënten, hoe lekker ze ook zijn, kunnen gemakkelijk vlekken veroorzaken als ze in aanraking komen met je kleding of het tafelkleed.

Maak heerlijke groentebrochettes met in stukken gesneden paprika, cherrytomaatjes, champignons en kaasblokjes. Voor de vleesliefhebbers kun je er ook blokjes vlees aan toevoegen.

Ribbetjes, hamburgers en kippenvleugels gecombineerd met gegrilde groenten - hoe vettiger en plakkeriger, hoe lekkerder! Trakteer jezelf en je gasten ook op een heerlijk dessert, bijvoorbeeld van gegrilde ananas of perzik.

BBQ-vlekken verwijderen

Hoeveel servetjes je ook klaarlegt en hoe voorzichtig jij en je gasten ook eten, bij een barbecue ontstaan er altijd vlekken! Ketchupvlekken en vettigheid zijn onlosmakelijk verbonden met een lekkere barbecue, of deze nu op je kleding of op het tafelkleed terechtkomen.

Om vetvlekken te verwijderen kun je je kleding of het tafelkleed het beste een uur laten weken in een mengsel van 4 liter warm water en 60ml Vanish Gold Oxi Action Poeder.

Gebruik Vanish Oxi Action Gold Poeder om sausvlekken, van bijvoorbeeld ketchup of barbecue-saus, in een handomdraai te verwijderen. Meng ¼ lepel poeder met ¾ lepel warm water en gebruik de onderkant van de lepel om het mengsel in de vlek te wrijven. Laat het mengsel vijf minuten intrekken. Als het om hardnekkige vlekken gaat, laat je kleding dan een uur weken in een mengsel van 1 lepel poeder en 4 liter warm water. Voor het beste resultaat was je het kledingstuk daarna zoals gebruikelijk, maar voeg je 1 lepel poeder aan de was toe.

Zolang je je hoofd koel houdt en ervoor zorgt dat je Vanish in huis hebt om hiermee na je etentje vlekken te behandelen, zal je barbecue-feestje ongetwijfeld een succes worden!