Honden en vieze tapijtvlekken

Honden zijn onze trouwe maatjes. Doordat ze vol energie zitten, graag spelen, regelmatig uitgelaten moeten worden en veel aandacht nodig hebben, houden zij hun baasjes actief. Maar hoe geweldig honden ook zijn als huisdieren, ze zorgen er ook voor dat je huis vies wordt en laten af en toe een spoor van vernieling achter op je tapijt. Zelfs de best opgevoede honden kunnen voor lelijke tapijtvlekken zorgen wanneer ze bijvoorbeeld buiten in de modder hebben gelopen en iets te enthousiast het huis binnenlopen.

Hier is een lijstje van de drie vaakst voorkomende tapijtvlekken die honden veroorzaken, met tips over hoe je deze snel en effectief kunt verwijderen met behulp van Vanish.

 

1. Moddervlekken

Het kan moeilijk zijn om alle sporen van een moddervlek te verwijderen. Deze vlekken hebben een grote invloed op hoe je interieur eruit ziet, zeker als je vloerbedekking of tapijt een lichte kleur heeft.

Als je hond iets te enthousiast het huis binnenrent na een wandeling in de regen, kan je propere huis al gauw onder modderige pootafdrukken komen te zitten.

Volg deze stappen om te verhinderen dat de vlekken in je tapijt trekken:

Veeg zodra de modder is opgedroogd eerst zoveel mogelijk resten weg met een borstel. Behandel de overgebleven vlek daarna met Vanish Oxi Action Carpet Spray , dat hardnekkige vlekken in één keer uit je tapijt krijgt.

Deze spray is gemakkelijk in gebruik; spuit de vloeistof op de tapijtvlek, wrijf deze zachtjes in en laat tot vijf minuten intrekken, voordat je het tapijt schoonmaakt zoals je dat gewoonlijk doet. Als het om een zeer hardnekkige vlek gaat, herhaal dan dit proces totdat de vlek verdwenen is.

2. Uitwerpselen en urinevlekken

Het komt vaak voor dat puppy's hun behoefte in huis doen op plekken waar dat niet hoort!

Als dit op uw tapijt of vloerbedekking gebeurt, moet u deze vlekken zo snel mogelijk behandelen. Verwijder eerst alle zichtbare uitwerpselen van het tapijt en dep het gebied daarna droog met een nat papieren zakdoekje, om te voorkomen dat de viezigheid in het tapijt trekt.

Met behulp van een spray, kun je alle restanten verwijderen en de achtergebleven vlek behandelen. De formule zorgt er zelfs voor dat je hond zijn behoefte niet nog een keer op dezelfde plek zal doen. Dus geen onaangename verrassingen meer achter de bank!

3. Haar

Net als mensen, verliezen honden haar. Dit veroorzaakt vaak rondzwevende plukken haar doorheen het huis. Bepaalde hondenrassen, zoals Duitse herders, bordercollies, Golden Retrievers and mopshonden verharen het meest. Op houten vloeren die gemakkelijk schoongeveegd kunnen worden is dit niet zo'n probleem, maar op tapijt is dit een ander verhaal.

Een onfeilbare manier om hondenhaar te verwijderen is eerst een rubber vloerbezem te gebruiken. De rubberen borstelharen trekken door middel van statische elektriciteit zelfs moeilijk te bereiken hondenharen aan. Als je geen rubber vloerbezem kunt vinden, werkt een natuurhaarborstel of deken ook.

Het is belangrijk de oppervlakte te behandelen met Vanish Power Mousse zodra je alle haren hebt verwijderd. Spuit dit op het oppervlak en wrijf het schuim met een schone, vochtige doek in het tapijt. Laat dit ongeveer 2 uur inwerken en stofzuig het tapijt daarna zoals je gewoonlijk doet.

Honden zorgen soms voor vervelende vlekken op je tapijt, maar met de producten van Vanish die speciaal ontworpen zijn voor tapijten en bekleding is het gemakkelijk om je huisdier te vergeven!