Hoe houd je je tapijten in optimale staat

Iedereen houdt van een zacht tapijt dat eruit ziet alsof het gisteren gelegd was. Het is inderdaad één van de eerste zaken die een gast of mogelijke koper opvalt wanneer hij/zij je woning betreedt. Tapijtvlekken en schade zijn een heel vervelende klus en kunnen niet opgelost worden met enkel te stofzuigen. Gelukkig is er een heel simpele oplossing voor je tapijtproblemen. Net zoals bij haar ligt het antwoord in een kleine shampoo en grondige verzorging.

Het tapijt voorbereiden

Voor je begint, moet je eerst het volledige tapijt stofzuigen om al het overbodige vuil te verwijderen. Leg nadruk op de plaatsen waar veel over wordt gewandeld. Verplaats ook je meubilair om vaak vergeten plaatsen te bereiken. Door het verplaatsen van je meubilair kan je niet alleen het volledige tapijt stofzuigen. Je kan ook imperfecties en schade aan het tapijt ontdekken.

Er zijn verschillende imperfecties om voor uit te kijken. De eerste zijn spruiten, plukjes en haken en ogen in je tapijt. Deze draadjes mag je onder geen beding uittrekken. Je moet ze daarentegen loodrecht afknippen op het niveau van de rest van het tapijt. Je zal ook afdrukken van het meubilair in je tapijt terugvinden. Dep met een vochtige doek op de aangetaste plaats om dit probleem aan te pakken. Droog de vochtige plek dan op met een haardroger, terwijl je de platte vezels recht wrijft met je handen. Zorg er wel voor dat de hitte geen rechtstreeks contact maakt met het tapijt.

Het tapijt reinigen

De eerste stap voor het reinigen van je tapijt, is het verwijderen van alle zichtbare vlekken. Dit moet gebeurd zijn alvorens je het tapijt grondig kan reinigen. Gebruik een spray voor het aanbrengen van het product en wrijf het zachtjes in met een doek.

Wanneer de spray opgedroogd is, is het tijd voor een grondige reiniging van je tapijt. Besprenkel het volledige tapijt met PowerPowder en gebruik een zachte borstel om het dieper in de vezels te wrijven. Wacht een specifiek opgegeven tijdsduur af, zodat het poeder grondig kan drogen. Stofzuig nog een laatste keer grondig om al het overtollige poeder op te zuigen en zet je meubilair terug op zijn plaats.

En daar heb je het. Een handige gids om de tijd van je tapijt terug te draaien zonder het te doorweken of een fortuin te betalen voor een professionele reiniging!