Je koffer pakken

Zwemkleding? Check. Zonnebrandcrème? Check. Vlekverwijderaar? Euh… Natuurlijk begrijpen we dat je niet te veel spullen wilt meenemen op vakantie en uiteraard kun je vlekken ook verwijderen wanneer je terug thuis bent. Hier zijn echter wat tips om ervoor te zorgen dat je je volledig op je vakantie kunt toespitsen en je geen zorgen hoeft te maken over vlekken.

Inpakken

Het is vaak een goed idee om al je spullen bij elkaar te leggen vooraleer je ze in je koffer pakt. Op die manier kan je nagaan of je wel degelijk aan alles gedacht hebt, maar ook controleren of er zaken zijn die je eigenlijk niet nodig hebt als je niet genoeg ruimte hebt. Denk ook na over een manier die je toelaat de ruimte in je koffer optimaal te benutten. Als je schoenen en slippers onderaan plaatst en hierover je kleding plaatst, bespaar je alvast wat ruimte. Vergeet niet dat je maximaal 100ml aan vloeibare stoffen mag meenemen aan boord van het vliegtuig, dus stop alle vloeistoffen in een hermetisch afgesloten zak in een bagage die je voor het instappen incheckt.

Op vakantie!

Je bent eindelijk aangekomen, je ligt op het strand of aan het zwembad in je splinternieuwe bikini en je geniet van de zon terwijl je luistert naar het geruis van de omgeving. Je bent nu in het hotel van een cocktail aan het genieten, terwijl de kinderen worden beziggehouden door het animatieteam. Vlekken? Dat is het laatste waar je aan wil denken. Het kan echter gebeuren dat je inderdaad vlekken maakt doordat wat zonnebrandcrème op je kledij spettert (dit veroorzaakt lichte vetvlekken), je cocktail per ongeluk omstoot, of er wat roomijs op je broek druipt. Als je niet direct handelt, is het mogelijk dat de vlek veel moeilijk te verwijderen is, maar onze tips zullen je hierbij alvast helpen.

Vlekken verwijderen: thuis en op vakantie

Als je op vakantie een vlek maakt, neem dan zo snel mogelijk het getroffen kledingstuk en verwijder de restanten: keer het kledingstuk binnenstebuiten en spoel het af in koud of warm water (afhankelijk van de vlek). Een handige tip voor vlekken die vaak voorkomen op vakantie: olievlekken spoel je af in heet water, bloedvlekken in koud water en tomatensaus in lauw water.

Als je weer thuis bent, is het tijd om de vlekken definitief aan te pakken. Om de opgedroogde vlekken helemaal uit je kleding te krijgen, moeten de kledingstukken (en vlekken) in de wasmachine. De krachtige formule van Vanish Gold Oxi Action Poeder kan vlekken verwijderen in slechts 30 seconden! Vlekken voorbehandelen is een simpele en effectieve methode om vlekken te verwijderen. Volg deze stappen:

  1. In elke verpakking Vanish Gold Oxi Action Poeder vind je een doseerdop. Meng ¼ dosis poeder en ¾ dosis warm water goed door elkaar.
  2. Breng het mengsel aan op de vlek (enkel op de oppervlakte).
  3. Gebruik de achterkant van de doseerdop om het mengsel in de vlek te wrijven. Laat de oplossing niet langer dan vijf minuten intrekken; spoel het daarna af en stop het kledingstuk in de wasmachine.

Ziezo, nu hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over vlekken. Als er vlekken zijn die nog niet helemaal verwijderd zijn na een eerste keer wassen, kun je ze opnieuw wassen of de vlekkengids van Vanish raadplegen. We wensen je alvast een fijne en zorgeloze vakantie, en vergeet niet dat Vanish alle vlekken aanpakt bij je terugkeer!