Kamperen met de kinderen

Voor velen betekent kamperen tijdens de vakantie een perfecte break, weg van de vele afleidingen van het moderne leven. Eenvoudig leven en met de caravan of te voet door het platteland heeft tal van voordelen, vooral als het je ding is en je deze passie ook met je kinderen kunt delen. Natuurlijk horen bij een kampeervakantie meestal ook vlekken, maar gelukkig is er Vanish om jou te helpen, niet alleen maar met tips, maar ook met de kracht om vlekken te verwijderen.

Kamperen: het onmisbare

We kunnen je moeilijk aanraden om je wasmachine mee te nemen - hoe zou je ze aan de praat krijgen? - maar er zijn enkele onmisbare zaken die je graag bij hebt.

 • Een tent op maat van de familie (of twee aparte als je niet met de kinderen op een hoop wilt zitten)
 • Slaapzakken
 • Vloermatten of een luchtmatras (vergeet de pomp niet!)
 • Rubberlaarzen
 • Zonnebescherming
 • Een gps of een kaart en kompas
 • Goede bescherming tegen de kou (een extra trui kan heel aangenaam zijn op een frisse avond)
 • Een zaklamp of een voorhoofdlamp
 • Lucifers, een aansteker of een vuurmaker
 • Een EHBO-kit (in geval van)

Het juiste eten en water meenemen is ook onontbeerlijk en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Maar vergeet niet een pak marshmallows te voorzien om te roosteren bij het kampvuur.

Camping fun!

Rondtrekken op het platteland is zowel een fantastische manier om een goede band met je gezin te smeden, als een manier om je geweldig te amuseren. Naast wandelen kunnen spelletjes als 'ik zie wat jij niet ziet' of verstoppertje voor een boel plezier zorgen. Griezelverhalen vertellen bij het kampvuur is een klassieker en doet de tijd vergeten tussen het koken van een twee blikken bonen met tomatensaus. Overdag horen balspelen of frisbee tot de actieve bezigheden, maar ook iets opsteken over de natuur, zoals over de soorten bloemen of bomen die je tegenkomt, maakt van je kampeerdertjes echte ontdekkingsreizigers. Probeer bladeren te verzamelen en neem ze mee naar huis om je kinderen te leren wat ze gevonden hebben. Schatten vinden maakt ook helemaal deel uit van het avontuur.

De was bij thuiskomst

Thuiskomen kan nogal een vuile boel zijn en dan is het poetsen van rubberlaarzen onze minste zorg! Vlekken op kleren kunnen gaan van moddervlekken tot bloedvlekken (als er wat geravot werd) en misschien ook opgedroogd eten. Gelukkig kan je alle deze vlekproblemen oplossen met een kleine oplossing Vanish Gold Oxi Action Poeder en de kleren daarin te week zetten.

Het allereenvoudigst voor moddervlekken is het losse vuil af te borstelen zodra het is opgedroogd. Als de vlekken nog vochtig zijn dan borstel je ze misschien dieper in de stof. Als je veel was hebt, is het goed om alles op voorhand in de week te zetten:

 1. We bevelen een schep Vanish-poeder in vier liter warm water aan. Laat kleuren tot een uur lang inweken en witgoed tot zes uur.
 2. Na die tijd spoel je alles even uit en stop je de was in de machine. Laat een gewoon wasprogramma lopen en voeg nog een schep Vanish toe om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Als je de aanwijzingen op de verpakking volgt, dan komen je kleren er hopelijk zo schoon uit als voor je vertrek! Amuseer je deze zomer met je gezin met onze kampeertips en maak je geen zorgen over het reinigen achteraf. Dat kan je oplossen met Vanish.