Terug naar School – Nieuwe Kleding, Nieuwe Inkt!

In september keren je kinderen terug naar school in hun splinternieuwe schooluniformen. Terwijl ze bijleren en pret maken met hun vrienden, is het nagenoeg onmogelijk om niet vuil te worden. Gelukkig beschikken we over de beste tips om de uniformen van je kinderen weer helemaal vlekkenvrij te krijgen. Je moet je geen zorgen meer maken, of het nu inktvlekken of lastige olievlekken zijn.

Ontdek onze handige tips om hardnekkige vlekken te bestrijden wanneer de kinderen weer naar school gaan. Je zal je geen zorgen meer moeten maken wanneer je kinderen nog eens vuil worden.

Pennenstrepen

Kinderen spelen veel met pennen, bijgevolg duurt het niet lang alvorens er strepen verschijnen op een jurk of een T-shirt. Wanneer je kind thuiskomt met inktvlekken op de kledij, week die dan eerst in wasmiddel. Spoel de kleding na een tiental minuten in warm water en laat ze drogen. Als de inktvlek nog steeds zichtbaar is, gebruik dan Vanish.

Als de inktvlek is veroorzaakt door een viltstift op waterbasis, dan kan je zeep of wasmiddel gebruiken om de vlek te verwijderen. Wrijf het product op de vlek tot je een verschil ziet. Eenmaal je dat gedaan hebt, spoel dan je kleding met water. Geef het dan een volledige wasbeurt in de machine en voeg een schep Vanish toe, zodat vlekken geen kans maken.

Verfvlekken

Kunstlessen zijn populair en dragen bij aan de creativiteit van kinderen, vooral als het aankomt op het creëren van vlekken! Wanneer je kind met verf heeft gespeeld, is het belangrijk op uit te zoeken of het olie- of waterverf is. Olieverf is moeilijker te verwijderen dan waterverf.

Gebruik een lepel of mes om zoveel mogelijk overtollige waterverf van de kleding af te schrapen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de vlek te verwijderen, in plaats van de vlek verder uit te smeren. Wrijf een oplossing van Vanish met warm water op de overgebleven vlek en spoel ze nadien met warm water. Herhaal dit proces tot je tevreden bent met het resultaat. Is de vlek nog te zichtbaar? Wrijf er dan poeder op om vlekken te verwijderen en was het met een dosis Vanish in de machine.

Olieverf is moeilijker te verwijderen, maar als je de vlek blijft behandelen, zal ze uiteindelijk wel verdwijnen. Dit soort vlekken zijn gemakkelijker aan te pakken wanneer ze nog nat zijn, maar maak je geen zorgen al de vlek al droog is tegen dat je kind thuis is! Dep op de vlek met een doek om zoveel mogelijk kleurstof te verwijderen. Gebruik de Vanish gel om de vlek af te breken. Spoel het kledingstuk dan in zeepwater gedurende 10 minuten. Was het achteraf in de machine met een dosis Vanish en de olievlek zal verdwenen zijn.