Plakkerige situatie!

Er bestaan bepaalde vlekken die er niet alleen onaantrekkelijk uitzien, maar ook zorgen dat je je ongemakkelijk voelt. Een voorbeeld hiervan zijn plakkerige vlekken, omdat deze aan je huid blijven kleven en hun aanwezigheid je kan irriteren. In dit artikel kijken we naar een paar vaak voorkomende boosdoeners, en geven we dankzij onze expertise enkele tips mee om ze van je kleding te verwijderen.

Lijmvlek

Lijm kan een lastige vlek zijn om te verwijderen, terwijl het erg gemakkelijk kan zijn om het op je kleding te krijgen. Een leuke knutselsessie kan gauw veranderen in een schoonmaaksessie, dus wees zeker geïnformeerd over hoe je lijmvlekken moet aanpakken. Net als bij de meeste vlekken moet je erg snel in actie schieten. Schraap de lijm van de bevlekte stof met een bot voorwerp. Hierna leg je het kledingstuk in heet water om zo veel mogelijk van de vlek te verwijderen. Volg nadien de tips uit de Vanish-gids hieronder om het beste resultaat te realiseren.

Honingvlek

Honing is een heerlijke suikervervanger en een verrukkelijke toevoeging in talrijke gerechten. Door de stroperige textuur gebeurt het echter maar al te vaak dat het op onze kleding terechtkomt. Wat moet dan je doen? Net als bij een lijmvlek, is wassen met water een goed begin van het schoonmaakproces.

Andere op suiker gebaseerde zoetigheden, kunnen eveneens gereinigd worden als honing. Denk bijvoorbeeld aan suikers die je vindt in lolly's of ander suikergoed waar men op zuigt. De mix met speeksel veroorzaakt een plakkerige reactie (zeker als het op kleren valt) en kan erg moeilijk zijn om weer schoon te krijgen. Gelukkig kunnen, met behulp van Vanish, deze plakkerige vlekken verwijderd worden.

Verwijder plakkerige vlekken - op de Vanish manier!

Hier zijn een paar algemene stappen die je kan nemen wanneer je probeert plakkerige vlekken te verwijderen. De methode vergt naast een beetje geduld, de Vanish Oxi Action gel om de vlek er meteen uit te krijgen. Zie de stappen hieronder:
1. Gebruik de dop om de vloeistof direct op de vlek aan te brengen;
2. Wrijf de gel in de vlek met de onderkant van de dop;
3. Laat de gel nu maximaal tien minuten op de vlek intrekken;
4. Plaats een dopje gel met een dosis van 60ml in de wasmachine. Was dan het kledingstuk zoals gewoonlijk met uw eigen wasmiddel.

Vlekken verwijderen zonder Vanish

Hoewel we altijd aanraden om wat extra Vanish in huis te hebben voor noodgevallen, kan het natuurlijk eens gebeuren dat het niet binnen handbereik is. In deze gevallen zijn er gelukkig nog enkele ideeën om ons te helpen.

Neem een schone, vochtige keukenrol of doek en dep op de vlek tot zo veel mogelijk van de vlek is verwijderd. Je kan ook het overige van de vlek uit het kledingstuk afschrapen en dan dertig seconden afspoelen met koud water. Plakkerige vlekken vochtig houden zorgt ervoor dat ze niet kunnen uitharden, waardoor het makkelijker is ze later te verwijderen.