Houd je witte was witter dan wit

Het is zeer ontmoedigend wanneer je favoriete, witte kledingstuk het einde van zijn levensduur heeft bereikt - zoals het verliezen van een goede vriend. Of het nu voor emotionele of stijlredenen is (ik heb mijn partner leren kennen in dat topje! Mijn grootmoeder heeft dat genaaid!). Er is geen enkele reden meer om jezelf nog zo te voelen. De grootste daders voor je oude kledij zijn vlekken en het doffer worden van de witte kleur. Dit kan je voorkomen door Vanish te gebruiken waardoor je kleding er weer als nieuw uitziet.


Witte kledij


Witte kledij verliest snel zijn glans en wordt bijgevolg dof. Ze verliezen hun originele, witte kleur en worden grijzer na verloop van tijd. Dit is een gevolg van het regelmatig gebruiken en wassen van de kledij, hoewel het niet onvermijdbaar is. Het kost je niet veel moeite om al je witte kledij mooi glanzend te houden.

Wanneer je een wasmachine gebruikt, is het belangrijk om die regelmatig te reinigen. Na verloop van tijd kan er namelijk sediment ophopen in de wastrommel. Dit kan bijgevolg in je witte kledij trekken waardoor die doffer wordt. Als je wasmachine niet proper is, kan je moeilijk verwachten dat je was dat wel is! Het wordt aangeraden om je wasmachine elke drie maanden eens te reinigen. Je zou je witte kledij elke keer moeten wassen nadat je ze gedragen hebt en voeg ook steeds een dosis Vanish Crystal White toe zelf al lijkt je kledij proper. Huidolie kan zich ophopen, waardoor je witte kledij een vuile schijn krijgt. Die kan zichtbaar blijven, zelfs na een wasbeurt.

Als je dit nu pas leest, is het nog steeds niet te laat. Maak je doffe kledij opnieuw witter: week je kleding in water met Vanish Crystal White gedurende een zestal uur. Was je witte kledij daarna apart en voeg een dosis Vanish Crystal White toe aan elke was om je kledij stralend wit te houden.

Om vlekken te verwijderen: behandel eerst elke vlek met een oplossing van Vanish en warm water. Was je witte kledij steeds apart en voeg een dosis Vanish toe om ze kraaknet te houden.

Controleer steeds aan welke stof de vlekken zich vasthechten en raadpleeg onze gids voor het verwijderen van hardnekkige vlekken uit je kleding. Het enige wat je nu nog moet doen, is je kleding aantrekken en zorg ervoor dat je niemand verblindt!