Soorten make-up vlekken

Het is ons allemaal al overkomen. Je maakt je klaar voor een speciaal avondje uit met je vrienden en nadat je net een heel verzorgde make-up hebt aangebracht, merk je dat je fond de teint op je mooie nieuwe jurk hebt gemorst! Je bent misschien gewend om vlekken van eten van je kleren te verwijderen, maar hoe pak je het aan om vlekken van make-up weg te krijgen? We buigen ons even over de verschillende soorten make-upvlekken en de manier waarop je ze kan verwijderen. Met deze gids besparen we je niet alleen een hoop stress, je kleren en tapijt zullen je er ook dankbaar voor zijn!

Mascara-vlekken

Mascara laten je wimpers er verrukkelijk lang uitzien, maar het ziet er minder goed uit als hij op je kleren terechtkomt. De oliehoudende ingrediënten samen met de donkere kleurstoffen zorgen ervoor dat mascara niet alleen een uitdaging is om te demaquilleren, maar het kan ook best lastig zijn om mascara uit je kleding te krijgen! Als je nog volop in de weer bent met make-up, dan kan je mascara-vlekken verwijderen met een demaquillant voor de ogen van een goede kwaliteit. Als je dat niet bij de hand hebt, dep dan de vlek weg met een beetje koud water en een doekje. Als de mascara in de vezel is ingedrongen, behandel hem dan het best met een vlekkenverwijderaar. Vanish Gold Oxi Action is een krachtig middel om vlekken te verwijderen waarmee je vlekken in slechts 30 seconden kunt weg krijgen. Zet het kledingstuk even in de week of behandel het voor met het poeder en bekijk het resultaat. Volg de instructies op de verpakking voor meer informatie.

Vlekken van fond de teint

Fond de teint is een make-up-basis die je gezicht een instant opkikker geeft. Maar het ziet er niet zo fraai uit als hij ergens anders terechtkomt! Al heel wat tapijten werden met vlekken van fond de teint besmeurd. Vloeibare fond de teint is vaak op oliebasis en wordt daarom snel door stoffen opgeslorpt. Het is altijd het best om zo snel mogelijk vlekken aan te pakken en vlekken van fond de teint vormen daarbij geen uitzondering. Schraap eerst voorzichtig de overtollige fond de teint weg met een lepeltje. Neem een proper en droog stuk keukenpapier en absorbeer de make-up-vlek zonder ze verder in de tapijt uit te smeren. Als je iets sterkers nodig hebt, dan is Vanish PowerGelprecies wat je zoekt. Nadat je alle resterende vuil hebt verwijderd, sproei je Vanish PowerGel van zo'n 15 cm afstand van de fond de teint-vlek. Zuig dit onmiddellijk op met een proper wit goed absorberend doek en herhaal zo nodig.

Vlekken van blush

Blush-poeder of rouge geeft dadelijk een jeugdige gloed aan je wangen. Maar je loopt er echt rood van aan als het helemaal over je T-shirtmouw terechtkomt! Gebruik een brush met stijve haren om alle overtollige poeder van je T-shirt te verwijderen. Als de blush-vlek vers is, dep het dan met een kleenex of een doekje totdat het meeste is verwijderd. Giet enkele druppels Vanish Gold PowerGel Voorbehandeling op de vlek en gebruik de inwrijfkop om de gel met een cirkelvormige beweging in de vlek in te werken. Laat het gebied een vijftal minuten opdrogen en was zoals gewoonlijk. Zoals met alle vlekken op kleren, laat je het best het kledingstuk aan de lucht drogen zodra de vlek is uitgewassen. Droogkasten fixeren resterende make-up, zodat het nog moeilijker wordt om de vlekken te verwijderen als het van de eerste keer niet gelukt is. Je kunt altijd even snel met een haardroger over de stof blazen als je echt gehaast bent.

Make-up helpt ons er opperbest uit te zien en ons ook zo te voelen - totdat hij op onze kleren terechtkomt! Het is belangrijk om zo snel je kan de vlek te verwijderen als je de inhoud van je kleerkast er lang fris wilt laten uitzien. Mascara is misschien wat moeilijk om van je wimpers te verwijderen, maar je bent er in amper 30 seconden van af op je kleren door ze met Vanish Gold Oxi Action voor te behandelen. Onthoud dat vette vlekken van fond de teint op het tapijt geen kopzorg meer hoeven te zijn met Vanish PowerGel spray. Vlekken van blush-poeder staan ook niets meer in de weg als je ze opdept en voorbehandelt met Vanish Gold Powergel Voorbehandeling.