Spullen pakken voor een festival

De aanloop naar een festival kan bijna even opwindend zijn als het festival zelf. Inpakken, inkopen doen om er zeker van te zijn dat je alles hebt, en zelfs de reis naar je uiteindelijke bestemming zorgen op zich al voor spanning en sensatie en het bijhorende plezier. Hoe dan ook, kijk even na of je al het nodige hebt. Vanish helpt je met deze handige gids en bij je terugkeer, overladen we jou met enkele tips om vlekken te verwijderen.

Het onmisbare

De belangrijkste dingen om in te pakken omvatten een tent (voor twee of meer personen), slaapzakken, vloermatten (of een luchtmatras voor wat extra comfort), maar ook nog zaklampen, laarzen en kookgerei. Zo zit je goed voor de camping, maar wat heb je nog nodig op het festival zelf?

Op de meeste festivals krijg je een map van het terrein en een programma met het uurrooster van al wat er te zien is (en vooral te horen). Bij heet zomerweer heb je zonnecrème in de buurt en droog je niet uit met een fles water bij de hand (een veldfles maakt dit net makkelijker). Alles samen in een rugzakje bewaren is ook een handig idee.

Vergeet niet om cash geld mee te nemen. Alhoewel er misschien geldautomaten zijn op het festivalterrein, is het soms moeilijk om er te geraken. Om je geld veilig op te bergen, draag je het altijd op je lichaam, zodat je steeds eten of drinken kunt kopen als je er zin in hebt.

Je kleerkast plannen

Een van de geweldige dingen met festivals is dat je kan dragen wat je wilt! Kleren die al lang onder een stapel verstopt liggen, komen tijdens zo'n weekend goed van pas. Losse broeken en oude shorts zijn perfect, maar ook dat stylish topje dat je altijd vergeet aan te trekken.

Extra kledij is altijd een must. Het is niet omdat het overdag stikheet is, dat je geen sweater kan verdragen 's avonds. Neem ook altijd waterbestendige spullen mee, want waar je ook bent, het is nooit leuk om doornat te zijn. Het hoeft niet meer te zijn dan een eenvoudige plastic poncho, maar ook je favoriete jas is prima, zolang je hem maar mee hebt. Tot slot is het altijd leuk om wat huiselijk comfort te hebben: een eigen hoofdkussen en een pak koekjes kunnen de kampeerervaring een stuk verbeteren.

Voor je terugkeer

De meesten zullen hun vuile (en mogelijk modderige) kleren een uurtje in de wasmachine laten draaien wanneer ze thuiskomen van een festival. Toch kunnen vlekken die door de hitte zijn ingedroogd - of gewoon door de tijd dat je op de camping hebt gezeten - hardnekkiger zijn om te verwijderen. Vooral die vlekken waarvan je achter je oor krabt en denkt "waar komt dat vandaan?". Een snelle wasbeurt zal dan misschien niet volstaan.

Vanish Gold Oxi Action Gel en een goede lange inweekbeurt, helpen om vlekken te verwijderen. Doe gewoon 120 ml gel in een wastobbe met vier liter water. Laat gekleurde kledij een uurtje inweken en wit goed tot zes uur. Stop je kleren daarna in de wasmachine en laat het gewone programma lopen.