Tussen de Lakens

Bedden kunnen een bron van vlekken zijn. Van zweten tot morsen tijdens een ontbijt op bed: het schoonmaken van je beddengoed kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig beschikt Vanish over de beste manier om vlekken te verwijderen en de meest effectieve strategieën om dingen schoon te houden.

Lakens verschonen

Volgens verschillende hygiëne experts[1], [2] moet beddengoed wekelijks verschoond worden. Tijdens het dagelijkse gebruik hoopt er zich vuil, zweet en andere vuiligheidjes op in het bed. Na verloop van tijd bouwt dit zich op en is je bed niet hygiënisch meer. Het lichaam verliest elke dag miljoenen huidcellen en omdat mensen gemiddeld zeven tot acht uur per dag slapen[3], is het logisch dat het bed een bron voor stofdeeltjes wordt. Hoewel het zeldzaam is, kunnen vuile lakens gerelateerd worden aan verschillende ziektes waaronder huidproblemen[4]. Kom in een routine waar je je beddengoed wekelijks wast en voorkom daarmee dat het vuil zich opbouwt. Een schoon bed brengt ook een tal van voordelen met zich mee die niet alleen gerelateerd zijn aan gezondheid. Hier zijn een paar snelle tips om je beddengoed te laten weken:

  1. Beddengoed vereist ingeweekt te worden, dit kun je doen met Vanish Oxi Action Gold(poeder of gel). Vanish heeft een witte en een kleur variant, dus zorg ervoor dat je het product gebruikt dat past bij de kleur van je lakens.
  2. Houdt ook in gedachten dat wit wasgoed veel langer mag weken dan gekleurd wasgoed.
  3. Vul gewoon de wastafel, een emmer of het bad met warm water en laat je wasgoed weken tot maximaal zes uur (voor wit wasgoed).
  4. Tot slot, was je wasgoed zoals je dat normaal doet. De vlekken zouden hierna verdwenen moeten zijn!

Nu we hebben besproken hoe vlekken verwijderd kunnen worden, kan er ingegaan worden op de specifieke vlekken in beddengoed:

Zweetplekken

Zweetplekken zijn gemakkelijk te herkennen en goed zichtbaar, vooral op witte lakens. Je moet natuurlijk niet alleen wassen wanneer je vlekken ziet, maar als je een gele kring op je kussen of dekbedovertrek opmerkt, dan heb je te maken met zweetplekken. Geen paniek, een scheutje Vanish Oxi Action zal je lakens weer zo schoon maken als de eerste keer dat je ze gebruikte.

Etensvlekken

Ontbijt op bed of eenmidnight snack? Eten is een beruchte vlekkenmaker op dekbedovertrekken, van sapjes tot chocolade en van thee tot eieren. Dit is een veel voorkomend probleem dat je kan vermijden door ofwel te snacken op een dienblad, of door dingen te eten die minder vlekken maken, zoals popcorn!

Over het algemeen geldt, hoe meer activiteiten je vanuit je bed doet, hoe vuiler het zal worden. Wij raden je aan om de tijd die je in bed besteedt te beperken en om je beddengoed een wekelijkse wasbeurt te geven (en maandelijks even je bed uit te zuigen!). Houd je bed schoon met Vanish.[1] http://www.wisegeek.org/how-often-should-i-change-my-bed-sheets.htm

 

[2] http://www.dailymail.co.uk/news/article-2745649/The-grubby-truth-wash-sheets-One-ten-don-t-change-bed-linen-month.html

[3] http://www.bupa.co.uk/health-information/directory/s/sleep-how-much-is-needed

[4] http://www.medical-specialists.co.uk/news/2013/01/09/dirty-bed-sheets-can-cause-asthma-and-other-health-problems/