Vlekken van over de hele wereld

We kennen de alledaagse vlekken, zoals van gras, vet of zelfs zweet, maar op andere plaatsen in de wereld krijg je soms met ongewone vlekken op kleren te maken waar niet iedereen ervaring mee heeft. We willen je andere of ongewone vlekken tonen, samen met onze ultieme tips om vlekken te verwijderen.

Vlekken van hummus

Hummus is een ongelooflijk populaire dipsaus gemaakt van gekookte en gepureerde kikkererwten vermengd met tahini (sesampasta), olijfolie, zout, look en citroen. Hoewel hummus afkomstig is uit het Midden-Oosten, heeft het overal sterk aan populariteit gewonnen en verschijnt het de wereld rond op heel wat tafels. Maar door zijn weinig vaste samenstelling vindt het ook overal zijn weg naar je schoot. Gelukkig kan je het meeste er snel afhalen, maar soms laat het een vette vlek na.

Vlekken van sojasaus

De keuken uit het Verre Oosten wordt zo goed als gedomineerd door deze saus die wordt gemaakt van gekookte sojabonen, geroosterd graan en nog enkele andere ingrediënten. Door zijn populariteit (en vloeibaarheid!) heeft de saus gaandeweg al heel wat sporen achtergelaten op mouwen, manchetten en tunieken. We hebben gelukkig moderne middelen om vlekken te verwijderen en daarom ook een tip voor het verwijderen van sojavlekken.

Gazpacho-vlekken

Een van de bekendste soepen ter wereld, gazpacho, is uit Andalusië afkomstig waar het bedacht is om zoveel mogelijk goedkope ingrediënten te kunnen verwerken. Het is hoofdzakelijk een mix van tomaten, paprika's samen met olijfolie en andere sauzen en groenten, naar de smaak en zin van de chef. We zijn onvolledig als we zeggen dat het gewoon een is vlek van tomatensaus, maar met alles wat een kok extra aan de rode soep kan toevoegen - afhankelijk van hoe hij ze lekker vindt - weet je nooit hoe lang het inweken van gazpacho-vlekken moet duren om goed te werken.

Curry-vlekken

Afhankelijk van de plaats in de wereld, kan een bereiding met curry variëren van een onvoorstelbaar smaakvol gekruid gerecht tot gewoon een aanvaardbare maaltijd, vooral voor hen die pikant eten niet gewend zijn. Hoe dan ook, met de mix van alle ingrediënten en specerijen kunnen curryvlekken moeilijk te verwijderen zijn, vooral nadat ze zijn ingedroogd. Probeer de onderstaande tips om resultaat te krijgen.

Voor al het bovengenoemde...

is er Vanish Gold Oxi Action poeder! Je kleren inweken is een goede manier om vlekken eruit te krijgen, van welke aard ze ook zijn. Volg de onderstaande stappen om tot je eigen verbazing die vlekken in 30 seconden te verwijderen!

Om in te weken:        

  • Voeg een schep Vanish Gold Oxi Action Poeder toe aan 4 liter warm water (max. 40 graden).
  • Zet het kledingstuk of de stof in de week.
  • Laat kleuren maximaal een uur inweken.
  • Laat wit maximaal zes uur in de week staan.
  • Haal de kleren uit de tobbe zodra je ze wilt wassen en laat een normaal wasprogramma draaien.

Om te wassen zonder voorbehandeling:

  • Voeg een schep (voor hardnekkige vlekken) of een halve schep (voor gewone vlekken) Vanish Gold samen met je normale wasmiddel toe in de wasmiddellade van je wasmachine.
  • Was op het gewoonlijke programma.

Als je de kleren lang genoeg in de week hebt gezet, dan zijn er weinig vlekken die nog een kans krijgen om over te blijven. Neem eens een kijkje naar onze andere nieuwsberichten voor extra ideetjes en surf door het deel over vlekken verwijderen om meer inspiratie op te doen.