Vlekvrij de feestdagen door

Het is geen toeval dat sommige van de grootste feesten diep in de winter plaats vinden. Er is zelfs bewijs tot terug in het stenentijdperk dat de grootste feesten toen al plaats vonden in wat nu eind december is. Iedereen bij elkaar brengen om te genieten van elkaars gezelschap, en nog belangrijker lekker eten, hielp met het vieren dat het ergste gedeelte van de winter voorbij was. Dat lijkt niet veranderd. Over de hele wereld associëren we de winter met grote, sausrijke maaltijden met veel smaak en specerijen. Het duurt dan ook nooit lang tot je nieuwe winter garderobe een heel scala aan vlekken van geknoeide sauzen heeft verzameld. We hebben daarom een menu samengesteld met de meest voorkomende boosdoeners. Waarom zijn juist deze specerijen zo lastig en hoe kan Vanish het verwijderen van de vlek gemakkelijk maken.

Het Voorgerecht

Soep

Soep is een gerecht dat sommige van de meeste lastige vlekken achterlaat. In soepen worden vaak sterke smaken gebruikt, met daarbij sterke kleuren die wachten op een ontmoeting met jouw mooiste kleren. Onderneem gelijk actie bij een soepvlek. Spoel de vlek uit, breng vervolgens royaal Vanish Oxi Action Gel aan en laat dit ongeveer een uur inwerken. Hierna kun je het met de gewone was mee wassen met eventueel een extra schepje Vanish.

Het hoofdgerecht

Jus


Met jus bedoelen we de rijke bruine dikke vleessaus, een must bij een braadstuk. Het hoge vetgehalte van jus maakt deze vlekken vooral lastig. Maar wanneer je wat Vanish Oxi Action Gel op de vlek smeert zou dit moeten werken tegen de hardnekkige vetcellen.

Mosterd


Dit gele smeersel is een erg lastige vlek. Snelheid is je grootste vriend in het verwijderen van mosterd. Schraap zoveel mogelijk van je kleding af, maar pas op dat je geen andere vezels aantast. Wrijf een combinatie van Vanish Oxi Action en water in de vlek. Laat dit tien minuten intrekken en spoel het dan uit vanuit de binnenkant. Was daarna direct met een extra schep Vanish.

Cranberry saus


Cranberry is een fruitige gelatine vol met smaak en fruit en kan geserveerd worden met zowel zoete als hartige gerechten. De fel rode gelatine zuigt zich snel vast aan vezels, maar kan gemakkelijk verwijderd worden. Als je er snel bij bent kun je de vlek uitspoelen met water via de achterkant. Als er een rode vlek achterblijft breng dan Vanish Oxi Action aan op de vlek, met een extra schepje Vanish in de wasmachine zal deze vlek als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het Nagerecht

Compote


Cheesecake, panna cotta en monchoutaart, ze zijn allen niet compleet zonder een flinke laag fruit compote. Hoewel de gerechten zelf misschien niet zo'n vlekken bedreiging zijn, is de rijke fruit saus dat zeker wel. Dep Vanish Oxi Action op de vlek en wrijf niet om zo te voorkomen dat de vlek zich verder verspreidt. Laat tien minuten inwerken en gooi het dan in de was met een extra schepje Vanish.