Voorbereidingen voor een picknick

Bij het picknicken zijn er steeds bepaalde dingen waar we aan moeten denken: deken, servetten, bekers, etc… Daarom zijn er voorbereidingen te treffen om van het picknicken een succes te maken, gaande van het eten tot de spelletjes. Onze tips zorgen dat je een succesvolle picknick zal organiseren en dat je in geval van vlekken meteen weet wat doen!

Het eten

Een picknickmand maken met daarin je favoriete snacks, kan deze dag extra speciaal maken. Waar je ook van houdt, er is genoeg om uit te kiezen: van boterhammen tot cake en van koekjes tot fruit. Als je wil verhinderen dat er geen vlekken op je kleding terechtkomen, neem dan weinig sappig friut mee zoals mango, watermeloen of tomaat. Het sap hiervan druipt namelijk zeer makkelijk op je kleding. Zorg wel dat je voldoende drinkt, zeker als het warm is neem je best minstens 2 liter water per persoon mee.

Een plek uitkiezen

Picknicken kun je het beste doen op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de kinderen om rond te rennen of spelletjes te spelen. Het is ook belangrijk dat er schaduw in de buurt is, waar je kunt gaat zitten als het te warm wordt. Daarom zoek je best een plekje vlakbij een grote boom, of neem zelfs een parasol mee. Het kan een goed idee zijn om een picknickdeken in te pakken, dan ben je beter beschermd tegen grasvlekken. Dit hoeft niet perse een echt deken te zijn; een oud doek, tafelkleed of een brede sjaal zijn allen goed, zolang je iets op de grond kan leggen. Op die manier kan je comfortabel in het gras liggen, zonder je zorgen te maken over mogelijke (gras)vlekken.

Spelletjes

Frisbee, badminton, jeu de boules en voetbal zijn leuke spelletjes voor bij het picknicken. Controleer nog eens wat je thuis hebt liggen en denk na over wat je familie en vrienden het leukst vinden in de buitenlucht. Als je hiervoor niet het nodige materiaal hebt, kunnen spelletjes zoals tikkertje of zakdoek leggen ook erg leuk zijn. Zulke activiteiten zullen natuurlijk moeite vergen en voor voldoende zweet zorgen, dus probeer genoeg pauzes te nemen tussen de spelletjes door. Als je kleren tijdens de spelletjes vuil worden, zorgt Vanish dat dit geen probleem is!

Overige spullen

Een paar klapstoeltjes meenemen kan zorgen voor een beetje extra comfort. Ook kan een anti-insectenspray handig zijn, net als zonnebrandcrème en pleisters. Een goed opgeladen GSM is ook belangrijk: je kan dan erg makkelijk foto's trekken en ervoor zorgen dat je bereikbaar bent als je familie of vrienden naar je op zoek zijn bij noodgevallen.

Vlekken verwijderen na een picknick

Tijdens een picknick kunnen er gemakkelijk vlekken in je kleding komen te zitten, van bijvoorbeeld zonnebrandcrème, gras, fruit of sap. Hierover hoef je je geen zorgen te maken wanneer je van de zon aan het genieten bent, want Vanish verwijdert vlekken snel, makkelijk en effectief. En terwijl je je kleding laat weken om de vlekken eruit te krijgen, kun je zelf iets anders gaan doen.

Gebruik wat Vanish Gold Pre Treat Powergel op je kleding om ze na een picknick makkelijk schoon te krijgen. Hiervoor kan je de speciaal ontworpen dop gebruiken aan de achterkant van de doseerdop en de gel goed in de vlek wrijven. Laat de gel dan 1 à 5 minuten intrekken en was het kledingstuk zoals gebruikelijk met een extra lepeltje Vanish Gold Oxi Action Poeder voor de beste resultaten!