Hoe verwijder je chocoladevlekken?

Als je kinderen erin zijn geslaagd om chocolade op het tafelkleed en/of hun kleren te krijgen tijdens hun middag in de keuken, zijn hier enkele tips hoe je chocolade vlekken verwijderd.

Twee boosdoeners zorgen ervoor dat chocolade vervelende vlekken maakt: cacaoboter en melk. Chocolade bevat dus verschillende oliën en vetten die nare vlekken kunnen achterlaten, de truc is om de chocolade vlek te behandelen voordat het opdroogt. Vanish Oxi Action Gel dringt diep door in de vezels, wat het behandelen van de chocolade vlek snel en moeiteloos maakt.

Smeer de Vanish Oxi Action Gel direct op de vlek en op de achterkant van de vlek, en wrijf het zachtjes in. Laat het maximaal vijf minuten inwerken voordat je je kleding normaal wast met een schepje Vanish Oxi Action Poeder.

Met Vanish Oxi Action Poeder in de handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk. Voor een nóg beter resultaat kun je een dosis vlekkenverwijderaar aan je wasproduct toevoegen.

Chocolade maakt behoorlijk vervelende vlekken en kan een vettig spoor achterlaten als je geen wasproduct gebruikt. Kijk het kledingstuk dus goed na voor je het laat drogen, want achteraf krijg je de vlek er niet meer zo gemakkelijk uit. 

Heb je geen Vanish bij de hand? Dat is niet zo erg, want we kunnen je al enkele tips geven. Vanish neemt zelfs opgedroogde chocoladevlekken onder handen.

  • Verwijder de chocolade zo goed mogelijk met een mes of lepel. Opgelet: maak de vlek niet groter.
  • Wrijf voorzichtig wat zeep op de vlek en dep met een vochtige doek.
  • Spoel het kledingstuk uit onder stromend water en dep de vlek met een spons.
  • Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

Dankzij Vanish wordt het verwijderen van zelfs de hardnekkigste chocoladevlekken een eitje! 

chocolade

Vanish Gold Oxi Action Poeder

Vanish Gold Oxi Action Poeder

Vanish Gold Oxi Action Poeder is de krachtigste vlekverwijderaar van Vanish met zichtbaar resultaat in slechts 30 seconden! Met Vanish maken vlekken geen schijn van kans!
Vanish Oxi Action Crystal White Poeder

Vanish Oxi Action Crystal White Poeder

Vanish Oxi Action Crystal White zorgt was na was voor een stralend wit en vlekkeloos resultaat! Vanish werkt doeltreffend tegen 101 soorten hardnekkige vlekken!
Vanish Oxi Action Gel

Vanish Oxi Action Gel

Vanish Oxi Action met krachtige Oxi Lift staat garant voor een subliem resultaat vanaf de eerste wasbeurt. Ook de meest hardnekkige vlekken maken geen schijn van kans! Vanish werkt doeltreffend tegen 101 soorten hardnekkige vlekken!
1

Carpet Gold Spray 500ml

Onze beste vlekverwijderende spray voor tapijten en matten.

Vanish Oxi Action Poeder

Verwijder de chocoladeresten zo veel mogelijk. Spoel de achterkant van de vlek met koud water, zodat je de vlek niet groter maakt. Handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk hierin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk. Voor een nóg beter resultaat kun je een dosis vlekkenverwijderaar aan je wasproduct toevoegen.

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?