Hoe verwijder je vruchtensap vlekken?

Zijn vruchtensap vlekken bij jullie ook dagelijkse kost? Veel mensen denken dat ze zulke vlekken er nooit meer uit krijgen en gooien hun kleren dus gewoon weg. Waarom laat vruchtensap zo'n nare vlekken achter? In het sap van sommige fruitsoorten (bv. druiven, bosbessen, bramen of rode bessen) zit tannine. Tannine heeft op zijn beurt een heel sterke kleurstof. Tannine vlekken op je kleren krijg je er doorgaans uit met standaard wasproducten, op een zo warm mogelijk wasprogramma (de maximale temperatuur die op het etiket van het kledingstuk staat). 

Vruchtensap kan nare vlekken achterlaten, vooral vruchtensap vlekken zoals die van bessen- en druivensap, aangezien deze tannine bevatten. Deze vlekken kunnen echter wel gemakkelijk worden verwijderd, je begint met de vlek te spoelen in warm water. Spoel de vlek nadat je deze 5 minuten hebt laten staan opnieuw af, maar dit keer met heet water. Is de vlek nog steeds niet weg? Wrijf een beetje Vanish Oxi Action Gel in de kleding en voeg een schepje Vanish Oxi Action poeder toe aan de was om voorgoed van de vlek af te zijn. Spoel de vlek uit met koud water en laat minstens 5 minuten rusten. Spoel daarna de achterkant van de stof uit met warm water. Giet na dit proces heel warm water op de vlek en spoel overvloedig uit

Handwas: los een dosis Vanish Oxi Action Poeder op in 4 l warm water (max. 40 °C) en dompel het kledingstuk erin onder. Laat gekleurde was hoogstens 1 uur en witte was hoogstens 6 uur weken. Ga vervolgens zoals gewoonlijk te werk of spoel overvloedig met water uit om de vlek zo goed als mogelijk te verwijderen. 

Belangrijk: Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan.

 

fruitsap

Vanish Gold Oxi Action Poeder

Vanish Gold Oxi Action Poeder

Vanish Gold Oxi Action Poeder is de krachtigste vlekverwijderaar van Vanish met zichtbaar resultaat in slechts 30 seconden! Met Vanish maken vlekken geen schijn van kans!
Vanish Oxi Action Crystal White Poeder

Vanish Oxi Action Crystal White Poeder

Vanish Oxi Action Crystal White zorgt was na was voor een stralend wit en vlekkeloos resultaat! Vanish werkt doeltreffend tegen 101 soorten hardnekkige vlekken!
Vanish Oxi Action Gel

Vanish Oxi Action Gel

Vanish Oxi Action met krachtige Oxi Lift staat garant voor een subliem resultaat vanaf de eerste wasbeurt. Ook de meest hardnekkige vlekken maken geen schijn van kans! Vanish werkt doeltreffend tegen 101 soorten hardnekkige vlekken!
Vanish Gold Powergel

Vanish Gold Powergel

Vanish Vlekkenverwijderaar vóór het wassen: weekt vlekken meteen los, voor een schitterend resultaat na de wasbeurt.

Belangrijk:

Volg altijd de gebruiksaanwijzingen die op de verpakking van elk product staan. Gebruik dit product niet op wol, zijde of leder. Vanish is ook ongeschikt voor geboende of geverniste oppervlakken, zoals hout, metaal enz.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?