Hoe verwijder je theevlekken uit je vloerkleed, tapijt of mat

Thee heeft de eigenschap om vlekken te maken met vrijwel alles waarmee het in contact komt. Dit komt doordat thee een hoge concentratie van tannine, een soort plantaardige vezel, bevat. Daarom wordt thee door de geschiedenis heen gebruikt voor het verven van hout, papier en kleding. Helaas kan kort je concentratie verliezen leiden tot een onbedoelde theevlek in je kleding.

Vanish Carpet Gold Spray is een effectieve oplossing die direct deze donkere theevlekken op je tapijt behandelt. Volg de instructies voor het verwijderen van deze koppige vlekken en leer hoe je theevlekken kan verwijderen uit je tapijt, vloerkleed of mat.

De reden dat thee en andere warme dranken moeilijke vlekken kunnen maken, heeft te maken met hun chemische samenstelling. Deze warme vloeistoffen bestaan uit zeer stabiele bolvormige moleculen die verdampen in een regelmatig patroon, van buiten naar binnen. Helaas betekent dit dat de tannine wordt achtergelaten in het midden, waardoor het zich op één plaats als een geconcentreerde vlek vestigt. En daarom zijn deze vlekken moeilijk te verwijderen.

Hoe verwijder je theevlekken? 

Voor een verse theevlek: maak de theevlek goed droog door op de theevlek te deppen met een papieren of een katoenen doek, spuit dan Vanish Carpet Gold Spray op de theevlek en laat het maximaal vijf minuten inwerken. Dep vervolgens opnieuw met een schone, absorberende doek. Voor een droge theevlek: spuit het product, laat het gedurende maximaal vijf minuten inwerken en wrijf dan weg met een schone, absorberende doek.

Wat erg belangrijk is om te onthouden is om de theevlek niet te laten drogen. Theevlekken zijn moeilijker te verwijderen als ze niet onmiddellijk worden behandeld. Wij raden dan ook aan om een tapijt, vloerkleed of mat niet te drogen in de zon voordat je de theevlek naar eigen tevredenheid hebt kunnen verwijderen.

Kleine tip van Vanish om de theevlek nog beter te kunnen verwijderen. Strooi ruim met zout op de theevlek, zo zal je ervoor zorgen dat de vloeistof in het zout trekt, waardoor het makkelijk is om de theevlek te behandelen met Vanish Oxi Action Carpet Spray. 

Probeer altijd Carpet Gold Spray op een onopvallend stukje van je tapijt, vloerkleed of mat om te voorkomen dat de stof hier tegen bestand is. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor gebruik, niet alle tapijten, kleden en matten kunnen tegen Vanish Carpet Gold Spray. Niet gebruiken op zijde of Perzische tapijten. 

 

Vlekken op een tapijt & Thee

1

Carpet Gold Spray 500ml

Onze beste vlekverwijderende spray voor tapijten en matten.

Heeft u de oplossing niet gevonden die u zocht?