De kleur zwart

Zwart is een kleur die meteen in het oog springt op kledingstukken die zelf niet zwart zijn. Of er nu een zwarte vlek op een rood jasje, een wit shirt of een spijkerbroek zit, dit valt meteen op. Het is dus erg belangrijk om dergelijke vlekken direct aan te pakken, voordat zij een eigen leven gaan leiden.

 

Olievlekken

In dit artikel behandelen we niet alleen olijfolievlekken, maar bovenal de vervelende en over het algemeen moeilijk verwijderbare vlekken die worden veroorzaakt wanneer je bijvoorbeeld de olie van je auto verwisselt of wanneer je in aanraking komt met olie door andere motor gerelateerde zaken. Je kunt natuurlijk altijd een overall aantrekken om zo vlekken op kleding te voorkomen. Overalls worden echter met de tijd alleen maar viezer en daarmee wordt de kans groter dat je je goede goed toch een keer vies maakt. Met Vanish Oxi Action Gold zorg je ervoor dat jouw kleding niet hetzelfde lot te wachten staat als een vieze overall.

Wanneer je op kleding of stof een olievlek maakt, is het aan te raden om dit onmiddellijk te behandelen met warm water. Dit zorgt ervoor dat het hardnekkigste deel van de vlek verwijderd wordt.

Als dit niet mogelijk is, schraap dan met een lepel zo veel mogelijk vet of olie van de stof af. Zorg er wel voor dat je, terwijl je dit doet, de vlek niet dieper in de stof wrijft. Dep hierna met een vochtige doek of stuk keukenrol op de vlek totdat deze helemaal is verdwenen. Wanneer je thuis bent, week de vlek dan in een Vanish oplossing zoals hieronder beschreven:

 1. Los een dosis Vanish Oxi Action Gold poeder op in 4 liter warm water.
 2. Week het kledingstuk hierna ongeveer een uur wanneer het gekleurd is. Wanneer het kledingstuk wit is, kun je het 6 uur laten weken.
 3. Daarna was je het kledingstuk. Laat je wasmachine draaien met daarin een schep Vanish poeder, gecombineerd met je reguliere wasmiddel. Zet de machine aan en wacht tot het programma is afgelopen.

 

Mascaravlekken

Mascaravlekken zijn veel voorkomende vlekken. Je bent even iets minder geconcentreerd of gewoon onhandig en daar zit er alweer één, op je mouw of shirt. En dat meestal ook nog op het minst gunstige moment. Gelukkig zijn mascaravlekken eenvoudig te verwijderen met behulp van de volgende tips:

 1. Verwijder alle overtollige mascara eerst met een bot mes of ander gelijkwaardig instrument.
 2. Dep de vlek met koud water. Zorg er wel voor dat je hierdoor de vlek niet nog verder in de stof wrijft.
 3. Gebruik Vanish Oxi Action Gold poeder. Week het desbetreffende kledingstuk in 4 liter water, gemengd met één schepje poeder.
 4. Week het kledingstuk een uur wanneer het gekleurd is. Wanneer het kledingstuk tot de witte was behoord, week het dan zes uur.
 5. Was het kledingstuk hierna op de manier zoals je steeds doet en hierna zou de mascaravlek verwijderd moeten zijn.

Over het algemeen geldt voor bijna alle vlekken: hoe langer je wacht met het verwijderen van de vlekken, hoe moeilijker dit proces zal verlopen.

Inktvlekken

Iedereen die ooit een inktvlek in zijn/haar kleding heeft gehad, weet hoe verraderlijk het kan zijn om die te verwijderen. Maar niet met Vanish! Ondanks het feit dat inkt meestal blauw is, is zwarte inkt weer erg geliefd in de zakenwereld. Benieuwd hoe je deze vlekken het best kunt verwijderen? Hieronder vind je een lijstje met de makkelijkste methodes:

 1. Meng één schep Vanish Oxi Action Gold poeder met water.
 2. Smeer dit mengsel op de vlek en laat het een uur intrekken.
 3. Was het kledingstuk op de manier zoals je dit normaliter doet, maar dan met een extra schep Vanish.

Zo, nu moet je kleding weer zo goed als nieuw en inktvrij zijn!