Rode wijnvlekken zijn een van de moeilijkst te verwijderen vlekken, en om ze te behandelen moet men rekening houden met het soort wijn dat gemorst is en de stof die beschadigd is. Vanish maakt deze vlekken verwijderen veel gemakkelijker!

DE VERSCHILLENDE SOORTEN WIJN... EN WAAROM ZE MEER OF MINDER VLEKKEN MAKEN!

Afgezien van de aroma's is het belangrijkste verschil tussen rode, witte en roséwijn de kleur, die het gevolg is van het gistingsproces.

 • Om rode wijn te maken, wordt een groot deel van de druif geperst: de pulp, de schil en de pitten. Het zijn de tannines in de schil en de bessen die rode wijn zijn diepe kleur geven.
 • Om witte wijn te maken, worden dezelfde delen van de druif gebruikt, maar in plaats van ze te laten gisten met het sap en het te kleuren, worden ze onmiddellijk uit de nectar verwijderd.
 • Roséwijn maken ligt tussen deze twee processen in. Hij wordt op dezelfde manier gemaakt als witte wijn, maar is licht gekleurd door de druivenschillen.

WIJNVLEKKEN BEGRIJPEN:

De ernst van de vlek hangt af van de soort wijn. En aangezien alle wijnen tannine bevatten, zijn ze allemaal vatbaar voor vlekken.
Tannines komen ook voor in andere voedingsmiddelen zoals thee, koffie, chocolade en vruchtensappen en zijn moeilijk te verwijderen als zich eenmaal een vlek heeft gevormd. Zo zijn de kringen die op de bodem van onze koffiekopjes verschijnen en die zo moeilijk schoon te maken zijn, afkomstig van de tanninepigmenten.

Rode wijnvlekken, vaak paars of donkerrood, blijven niet onopgemerkt, vooral op lichtgekleurde stoffen.

Witte en rosé wijn zijn discreter, maar hun gele, beige en roze vlekken moeten behandeld worden, anders zullen ze onze stoffen blijvend beschadigen.

ONZE BESTE TRICKS TEGEN WIJNVLEKKEN!

De volgende tips leggen uit hoe u vlekken doeltreffend kunt behandelen, afhankelijk van het soort wijn:

 • Rode wijnvlekken verwijderen: De bekendste tip om vlekken te verwijderen is onmiddellijk zout op de vlek te strooien om de vloeistof te absorberen en de te behandelen plek droog te maken.
  Dep eerst de vlek met een schone doek en breng zo snel mogelijk Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder aan. Meng 1/4 van het poeder met 3/4 van het warm water, wrijf het product vervolgens op de vlek en laat het maximaal vijf minuten inwerken.
  Voeg voor het wassen van uw kleding of wasgoed één dosis Vanish Oxi Action Wasbooster poeder toe aan vier liter heet water en laat dit maximaal een uur inwerken.
  Als de vlek op wollen kleding, tapijten of vloerkleden zit, kunt u Vanish Oxi Action vlekverwijderaar voor het wassen gebruiken op de vlek. Maximaal vijf minuten laten inwerken, dan schoonmaken en herhalen tot de vlek weg is.
 • Witte wijn: de vlekken zijn minder zichtbaar... maar ze moeten verwijderd worden! Witte wijnvlekken zijn veel minder ernstig dan vlekken van rode wijn en kunnen snel en gemakkelijk worden behandeld.
  Begin met de bevuilde stof binnenstebuiten te keren en de achterkant met koud water af te spoelen voordat u een Vanish product aanbrengt.
  Dezelfde stappen worden gevolgd als voor de behandeling van een rode wijnvlek met Vanish Oxi Action producten.
 • Rosé wijn: gebruik dezelfde vlekverwijderingstips als voor rode wijn: Door de aanwezigheid van tannines, die roséwijn zijn bijzondere kleur geven, kunnen deze vlekken het best behandeld worden alsof ze veroorzaakt werden door rode wijn. Breng eerst zout aan om het vocht te absorberen, verwijder de laatste restjes vocht met een droge doek en breng vervolgens Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder aan. Deze vlekverwijderingstip kan worden gebruikt op alle kledingstoffen, behalve op delicate materialen zoals wol, waarvoor we het gebruik van Vanish Oxi Action Wasbooster Gel aanbevelen.

Vlekken veroorzaakt door rode, witte of rosé wijn zijn niet bestand tegen Vanish. Zo kunt u ontspannen van een glas wijn genieten zonder dat u bang hoeft te zijn dat u uw glas morst!

AANBEVOLEN PRODUCTEN

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Voor Het Wassen Spray

Vanish Oxi Action Voor Het Wassen Spray

ONLINE ARTIKELS