Waarom is de was scheiden zo belangrijk?

Het lijkt misschien extra werk, toch is het essentieel om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden. Om te voorkomen dat je kleding kreukt, krimpt of verkleurt, sorteer je best op: kleur, stof, vuilgraad en temperatuur.

Zo sorteer je je kleding op kleur

Vraag jij je soms af welke kleuren je samen mag wassen? De algemene vuistregel is om donkere en lichte kleuren van elkaar te scheiden. Voor de beste resultaten raden we je aan om je kledingstukken te sorteren in witte, gekleurde en donkere was. Ook fijne, delicate was leg je best apart!

Onze tip om het sorteren lekker makkelijk te maken? Voorzie verschillende manden of zakken voor elke categorie: door je kleren meteen na het dragen in de juiste mand te doen, win je niet alleen kostbare tijd maar voorkom je ook slechte verrassingen. Een eenvoudige tip, maar wel een echte game changer voor je wasroutine!

Zo sorteer je je kleding op stoftype

Verschillende stofsoorten vereisen verschillende wasmethoden en temperaturen om schade te voorkomen en je kleding langer mooi te houden. Dit zijn volgens ons de belangrijkste categorieën:

 

  1. Fijne, delicate stoffen zoals zijde, kant, wol en kasjmier. Deze stoffen was je het beste met de hand of op lage temperatuur om te voorkomen dat je favoriete kledingstuk gaat krimpen, uitrekken of vervormen. Goed om te weten: voor fijne gekleurde kleding mag je de Vanish Oxi Action Wasbooster Gel gebruiken, voor fijne witte was raden we Vanish Oxi Action Whitening Booster Gel aan*.
  2. Alledaagse, stevigere stoffen zoals katoen, denim en polyester. Ook babykleding en beddengoed mag je in deze categorie doen. Onze tip om de levensduur van je kleding te verlengen? Gebruik Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder voor gekleurde was en Vanish Oxi Action Whitening Booster Poeder voor witte* was.

Check altijd de waslabels voor handige tips en andere belangrijke wasinstructies.

Zo stel je je wasmachine in

  1. Regel eerst de watertemperatuur op basis van het type stof. Hoe bepaal je de juiste temperatuur? Door de waslabels te checken.
  2. Snel wassen, katoenprogramma, delicaat programma… Twijfel je? Raadpleeg dan de handleiding van je wasmachine en de waslabels van je kleding om het juiste programma te kiezen.
  3. Voeg nu de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel toe op basis van de grootte van de lading en de vuilgraad van je was.

Tip: voeg een schepje Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder toe aan je gekleurde was: zijn multi-formule beschermt kleuroverdracht*. Voor witte kleding kan je een schepje Vanish Oxi Action Whitening Booster Poeder toevoegen om de stof mooi wit te houden en vlekken te verwijderen*.

De voordelen van een efficiënte wasroutine

Door de verschillende stappen te volgen van onze makkelijke maar efficiënte wasroutine, zal je was schoner & stralender zijn dan ooit! Door je was op kleur, stof en vuilgraad te sorteren (check ook onze tips voor vlekken op katoen en wol of vlekken op ondergoed), kan je de kleuren van je kleding behouden en krijg je een extra schoon resultaat. Zo kan je langer genieten van je favoriete outfits!

*Succesvolle resultaten zijn niet gegarandeerd. Lees altijd de waslabels en volg zorgvuldig de productinstructies.

AANBEVOLEN PRODUCTEN

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish oxi action whitening booster poeder

Vanish oxi action whitening booster poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish oxi action whitening booster gel

Vanish oxi action whitening booster gel

ONLINE ARTIKELS