OP DEZE PAGINA:

"Laat de droge blaadjes thee gedurende ongeveer drie minuten in warm water trekken alvorens af te gieten. Maak zoet met wat honing of suiker en voeg citroensap of melk toe voor de smaak..." Ja hoor, dit zijn instructies om thee te maken!

Met zijn sterke concentratie aan tannines (een soort plantaardige vezel), maakt thee op bijna alles waarmee het in contact komt, vlekken. Daarom wordt thee doorheen de geschiedenis gebruikt om hout, papier en kleding te beitsen en te kleuren. Jammer genoeg is een moment van onaandachtigheid genoeg om een vlek te maken op uw favoriete kledingstuk!

Waarom?

De reden waarom thee en andere warme dranken vlekken kunnen veroorzaken die moeilijk te verwijderen zijn, zit in de samenstelling: thee is samengesteld uit zeer stabiele molecules die op regelmatige manier beginnen te verdampen, van buiten naar binnen. En dat betekent dus dat tannines in het midden blijven, wat zorgt voor een vlek op de vezels van het stof; het is dus zeer moeilijk om die te verwijderen.

Wat kan ik doen?

Als u thee morst op uw kleding, raak dan niet in paniek (zelfs niet wanneer het uw favoriete kledingstuk is)! Hoewel dit soort vlekken zeer moeilijk kan zijn om te elimineren, zou er geen probleem mogen zijn als u snel reageert. Laat eerst en vooral lauw water (koud water helpt de vlek in te trekken) over de achterkant van de vlek lopen, zodat ze verwijderd kan worden zoals ze is aangebracht, eerder dan dit in de stof te wrijven. Van zodra het grootste deel van de vlek verwijderd is, brengt u Vanish Oxi Action Wasbooster aan op de zone en laat vervolgens enkele minuten intrekken. Was uw kledingstuk vervolgens in de machine zoals u dat normaal zou doen, met een dosis wasmiddel en Vanish. En ziezo, geen vlek meer!

Nu kunt u zonder vrees de waterkoker opzetten en u ontspannen! Geniet van een goede kop thee zonder bang te zijn om te morsen!

Aanbevolen producten

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Poeder

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Online artikels