Onderhoud van je handtas

Is er ooit iets in je handtas terechtgekomen dat vlekken achterlaat? Als je antwoord in de lijn ligt van "OMG ja!", zoek dan niet verder. Wij kunnen helpen. We kijken onder meer naar de meest voorkomende vlekken die handtassen teisteren en helpen je ook om deze vlekken eruit te krijgen. Dit zijn de Vanish tips voor het verwijderen van vlekken.

Onderhoud

We hebben zo onze eigen spulletjes en individuele zaken die we graag bij hebben. Maar sommige kunnen wel eens voor vlekken zorgen. Dat ene flesje is bijvoorbeeld een prima product om je huid te hydrateren, maar wat als het uitloopt? Zit je lippengloss goed dichtgeschroefd? Loopt er wat olie weg uit een slaatje? Je hebt zelfs het geval waar een openstaande tas het bezoek ontvangt van een vallende kop koffie (en vallende koffievlekken), of erger nog, rode biet of olie van een best wel lekker slaatje. Als je goed zorgt draagt voor je handtas, dan zullen heel wat van deze vlekken niet aan de orde zijn. Sluit dus je handtas en geef ze een veilig plekje onder de tafel als je vrienden hebt met stuntelige neigingen en verpak goed alles wat kan uitlopen in een extra plastic zakje. We gaan er hier verder op in.

Vakjes

Inktvlekken van gebroken pennen, gemorste eyeliner of gewoon een sausje dat je nog van bij de fastfood had, kunnen vlekken in je handtas veroorzaken. Door je spulletjes veilig weg te bergen, blijft er nog maar een kleine kans dat je vlekken maakt. Pennen kunnen in een zijvakje worden opgeborgen, make-up in zijn eigen draagtasje en die sausjes, die blijven het liefst niet te lang in je tas rondzeulen. Een stevig vloeistofbestendig telefoon-etui kan ook een wijs idee zijn.

Eerste hulp bij morsen

Als je tas van heel delicate materialen is gemaakt zoals zijde of leer, dan raden we een professionele reiniging aan als de beste manier om zulke vlekken aan te pakken. Met water wordt de vlek alleen maar erger en Vanish mag op deze materialen niet worden gebruikt. Voor andere materialen ruim je allereerst de vlek op door ze met een vochtig doekje of stuk keukenpapier op te deppen (als je kleenex of zakdoekjes in je tas hebt, gebruiken maar!) De vlek wegdeppen, het teveel aan vocht opslorpen en voorkomen dat de vlek groter wordt, is essentieel voor het verwijderen van vlekken. Daarna breng je een beetje opgeloste Vanish aan op de vlek. Gebruik Vanish Gold Oxi Action Powderen laat het maximaal vijf minuten op de vlek inwerken. Vervolgens spoel je de vlek met water en dan moet de vlek hopelijk zijn weggewerkt.