Oranje vlekken verwijderen

Als vervolg op het kleurenthema, nemen we deze maand een kijkje bij de kleur oranje. Voor velen onder ons kan een oranje vlek erg vervelend zijn, zeker wanneer het de aandacht trekt op lichte kleding. Oranje vlekken kunnen door veel verschillende dingen veroorzaakt worden, zoals pastasaus, limonade of zelf pompoen. Hieronder geeft Vanish je een aantal handige tips die van pas zullen komen wanneer je de volgende keer te maken hebt met een oranje vlek!

Sinaasappels

Sinaasappels kunnen soms lastig zijn om te eten, zeker als ze nog niet helemaal rijp zijn. Met een harde schil of bij teveel druk kan er sap uit het fruit spuiten en zo op je kledij terechtkomen. Hetzelfde geldt bij het eten van mandarijnen. Gelukkig kan je deze vlekken met Vanish makkelijk verwijderen.

Sinaasappelvlekken verwijderen kan heel simpel zijn:

  1. Gebruik de Vanish Oxi Action Gel en geef de vlek een voorbehandeling met 20ml gel.
  2. Wrijf de vlek voorzichtig in met de onderkant van het maatbekertje, om de gel te laten inwerken.
  3. Laat de gel nu maximaal tien minuten inwerken.
  4. Plaats tot slot het bekertje met 6ml gel bij uw kleding in de wasmachine en wassen maar! Eenmaal droog zouden de vlekken moeten zijn verdwenen. 

Als je regelmatig aan het knoeien bent met sinaasappels moet je misschien overwegen om over te schakelen naar mandarijnen, deze zijn makkelijker te pellen!

Tomatensaus

Meestal zijn het rode vlekken, maar tomatensaus kan natuurlijk verschillende soorten vlekken veroorzaken, afhankelijk van de ingrediënten en specerijen die werden gebruikt. Tijdens het koken kan tomatensaus makkelijk op je kleding spatten. Gelukkig kan je dan deze tips gebruiken om de vlekken aan te pakken!

  1. Stop je bevlekte kleding in vier liter water met één schepje Vanish Gold Oxi Action poeder.
  2. Laat vervolgens je kledij één uur weken. Als het witte kleding is, kan je het tot vier uur laten weken.
  3. Stop de geweekte kledij in de wasmachine met nog een schepje Vanish, en bewonder het resultaat na de wasbeurt!

Pompoen

Pompoenvlekken zijn wat zeldzamer, maar kunnen stoute oranje vlekken op je kleding veroorzaken. Of het nu een schil, kook of sap incident is, een kleine misstap kan gauw leiden tot een lelijke vlek. Gelukkig hebben wij, net als voor alle soorten vlekken, een aantal handige tips.

  1. Verwijder alle stukjes die op je shirt zijn blijven plakken.
  2. Meng een scheutje water met een schepje Vanish Gold Oxi Action Poeder en smeer het op de vlek.
  3. Laat het vijf minuten intrekken en was je shirt zoals gewoonlijk.

De vlek zou na de wasbeurt verdwenen moeten zijn!