Vetvlekken

Vetvlekken behoren tot de hardnekkigste vlekken. Zonder een goed onderhoud en een goede techniek om vlekken te verwijderen, kan een vette plek in het kledingstuk blijven zitten, hoe vaak je het ook wast. Laat dat vooral geen reden zijn om je kleren weg te gooien. Vetplekken kunnen verwijderd worden. Het kost alleen wat extra moeite en het is handig om even te lezen hoe je dit het best doet. Bekijk onze tips voor het verwijderen van olievlekken en waarschijnlijk pik je onderweg nog een paar andere ideetjes mee om vlekken op kleren te verwijderen.

De Vanish-methode

Goed inweken met Vanish Gold Oxi Action kan het hele verschil al maken en de vlek volledig wegwerken.

  1. Om af te raken van olievlekken, meng je 60ml gel in vier liter warm water.
  2. Laat het kledingstuk tot een uur inweken voor kleur of zes uur voor wit.
  3. Stop je kleren daarna in de wasmachine met 60ml gel erbij en gebruik verder je gewoonlijke wasmiddel.

Een paar andere ideetjes

Je moet weten dat olievlekken, zodra ze zijn ingetrokken, moeilijker te verwijderen zijn dan wanneer je ze dadelijk schoonmaakt. We bevelen aan om de vlek op te deppen met keukenpapier of met een handdoek. Dit zou het grootste deel van de vlek moeten absorberen en voorkomen dat ze verder uitspreidt.

Water helpt niet tegen vet. Aangezien oliën van nature waterafstotend zijn, lost water ze niet op. Terwijl de vlek absorberen ervoor zorgt dat ze niet uitspreidt, zal water ervoor zorgen dat de vlek nog groter en erger wordt. Hou dus water uit de buurt, behalve als je inweekt met Vanish.

Tips om vlekken op kleren te voorkomen

Om de meeste vetvlekken te voorkomen, is het dragen van een schort of een kiel de beste bescherming voor je kleren. In de keuken is een schort gewoon een essentieel kledingstuk. Of je nu eieren gaat bakken of een slaatje maakt, alles waar vet bij te past komt, vraagt om een tweede laag die je kleren beschermt. Als je een bril draagt, dan merk je dat er spatjes vet opzitten na het bakken. Je kunt je dus voorstellen dat er evenveel vette spatten op je kleren en huid terechtkomen. Door gewoon te wassen met zeep (en voor kleren met Vanish), los je dit probleem op, maar het is nog steeds het best om een laagje extra te dragen en zo de vlekken voor te zijn.