Of je nu te maken hebt met verse vetvlekken of vetvlekken die je uit witte kleding wil verwijderen: wij weten raad! Ook om oude vetvlekken te verwijderen uit kleding zal deze gids je helpen.

Stap 1: Behandel de vetvlek voor

Wist je dat je door een vetvlek voor te behandelen het vet helpt losmaken? Of het nu gaat om een verse of een oude vetvlek, voorbehandelen is de beste manier om vetvlekken uit kleding te krijgen:

  • Dep de vlek eerst voorzichtig met een schone doek of wat keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
    → Tip: wrijf nooit over de vlek, dit zal het vet alleen maar dieper in de stof duwen.
  • Breng vervolgens een kleine hoeveelheid afwasmiddel met je vinger of een zachte borstel rechtstreeks op de vlek aan. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken.

Stap 2: Kies een vlekverwijderaar voor vetvlekken

Door de juiste vlekverwijderaar te kiezen, kan je het resterende vet effectief verwijderen. Bij het kiezen van een vlekkenverwijderaar is het belangrijk om rekening te houden met de stof van je kleding en het type vetvlek waar je mee te maken hebt.

Hoe verwijder je bakvet, zwart vet en oude vetvlekken uit kleding?

Snel zijn is de boodschap! Net als olievlekken moet je vlekken die tijdens het bakken en braden voorkomen ook snel aanpakken. Heb je een zwarte vetvlek of een oude vetvlek? Wees gerust: de Vanish Oxi Action* formule is sterk genoeg om alle soorten vetvlekken te verwijderen.

Dankzij zijn oppervlakte-actieve stoffen kan je met de Vanish Oxi Action Vetvlekverwijderaar Spray* vetvlekken veilig verwijderen, zelfs bij een koude wasbeurt. Van je favoriete wollen trui tot je zijden jurk: je kunt het ook gebruiken op fijne was. Om vetvlekken uit witte kleding te verwijderen gebruik je de Vanish Oxi Action Whitening Booster Gel*. Snel & veilig!

Stap 3: Breng de vlekverwijderaar op de vetvlek aan

  • Spuit de vlekverwijderaar** op de vlek of wrijf 2 ml gel met de bovenkant van de doseerdop in de vlek.
  • Laat maximaal 10 minuten op de vlek zitten.
  • Was je kledingstuk zoals gewoonlijk in de machine. Gebruik je gebruikelijke wasmiddel en voeg 50 ml Vanish Oxi Action Wasbooster Gel

Check altijd eerst de wasinstructies op het kledinglabel om de juiste wasmethode te bepalen. Voor de meeste stoffen zou wassen in de wasmachine op de juiste stand met een normaal wasmiddel voldoende moeten zijn. Fijne stof? Dan is een handwas een beter idee. Gebruik altijd koud water: heet water zou de vetvlek kunnen fixeren waardoor hij moeilijker te verwijderen is.

Stap 4: Herhaal het proces op de vetvlek indien nodig

Merk je na het wassen nog steeds sporen van de vlek? Geen paniek! Hardnekkige vetvlekken, zoals sausvlekken in kleding, moet je soms een paar keer opnieuw voorbehandelen en wassen. Check zeker ook onze tips om vlekken van motorolie of olievlekken te verwijderen. Maar wees gerust: met een beetje geduld kan je weer volop van je favoriete kleding genieten!

*Succesvolle resultaten zijn niet gegarandeerd. Controleer altijd de waslabels en volg de productinstructies.

**Test de vlekverwijderaar eerst op een klein, onopvallend plekje. Zo weet je zeker dat je kleding niet beschadigd raakt.

Focus op

Vanish spray oxi action vetvlekken voor het wassen

Vanish spray oxi action vetvlekken voor het wassen

Vanish oxi action wasbooster poeder

Vanish oxi action wasbooster poeder

Vanish oxi action whitening booster poeder

Vanish oxi action whitening booster poeder